GEA Kop


groeiplatformgea.nl > Nieuws

Welkom
GEA opleidingen
GEA studiebegeleiding
GEA boek: Enterprise Coherence Governance
GEA proefschrift
GEA boek: Sturen op samenhang op basis van GEA
Visie
Organisatie
GEA resultaten 2017
GEA resultaten 2016
GEA resultaten 2015
GEA resultaten 2014
GEA resultaten 2013
GEA resultaten 2012
GEA resultaten 2011
GEA resultaten 2010
GEA resultaten 2009
GEA resultaten 2008
GEA resultaten 2007
Links
GEA extranet
ContactUitnodiging GEA Sessie woensdag 22 maart 2017

14-2-2017

Uitnodiging GEA Sessie
Woensdag 22 maart 2017

 
‘GEA® en BIZBOK® een gouden koppel?’

Wat: GEA sessie
Waar: Ordina, Ringwade 1, 3439 LM, Nieuwegein (zaal B4.02)
Wanneer: 22 maart 2017, ontvangst 13.30 uur, start 14.00 uur, einde ca. 17.00 uur

In deze GEA-sessie gaan we in op de toegevoegde waarde van GEA® in combinatie met de Business Architectuur Body Of Knowledge (BIZBOK®) en de mogelijke consequenties van het inzetten van deze combinatie voor organisaties. Onder begeleiding van dagvoorzitter Rob Stovers neemt de TOGAF-, Archimate- en BIZBOK gecertificeerde architect Alcedo Coenen u mee in de diepere achtergronden van BIZBOK. Na een presentatie van Roel Wagter betreffende de basisfilosofie en karakteristieken van GEA, gaan Alcedo en Roel met de deelnemers in op de overeenkomsten, verschillen en synergetische effecten van een gecombineerde toepassing van deze methoden voor organisaties. Tot slot bestaan er deze middag de nodige mogelijkheden om te netwerken.

GEA staat voor ‘General Enterprise Architecting’. Vanwege het open karakter van het GEA-platform zijn de GEA sessies voor iedereen toegankelijk. In dit kader nodigen we u dan ook graag uit voor de GEA sessie van woensdag 22 maart 2017.

Tijdstip / Onderwerp

13.30 uur - 14.00 uur Ontvangst en opening
Drs. Rob Stovers (dagvoorzitter)
14.00 uur - 14.45 uur Presentatie 1: Inleiding BIZBOK®
Alcedo Coenen MA
14.45 uur - 15.00 uur Pauze
15.00 uur - 15.45 uur Presentatie 2: Inleiding GEA®
Dr. Roel Wagter
15.45 uur - 16.15 uur BIZBOK en GEA, een natuurlijke verbintenis.
Alcedo Coenen MA, Dr. Roel Wagter, Deelnemers
16.15 uur - 17.00 uur Evaluatie en netwerken


Presentatie 1: Inleiding BIZBOK® (Alcedo Coenen)
Wat is de BIZBOK, wat staat erin, en wat heb je eraan?
De BIZBOK® Guide is één van de meest gebruikte standaarden voor Business Architectuur, gepubliceerd door de Business Architecture Guild®. Geen formele notatie-standaard, geen strak raamwerk, maar een verzameling best practices en een vocabulaire waarmee je bij ‘de Business’ voor de dag kunt komen, en waaraan een certificering is verbonden die het vak van de Business Architect op de kaart zet. In deze inleiding wordt door Alcedo vooral ingaan op de achterliggende opvattingen en semantiek, als vertrekpunt voor een positionering in de context van andere architectuur standaarden. 

Presentatie 2: Inleiding GEA® (Roel Wagter)
Wat is GEA, de belangrijkste karakteristieken en toegevoegde waarde.
General Enterprise Architecting (GEA®) is zowel een verzameling van best practices als een wetenschappelijk onderbouwde open enterprise architectuurmethode die nationaal en internationaal is gepubliceerd. De inmiddels 11 jarige (door)ontwikkeling van GEA geschiedt onder auspiciën van de Stichting Groeiplatform GEA. Gecertificeerde opleidingsinstituten leiden op tot Certified General Enterprise Architect (CGEA®). In deze inleiding wordt door Roel ingegaan op de basisfilosofie van GEA, de redenen waarom GEA is opgezet vanuit een bedrijfskundige invalshoek, de belangrijkste karakteristieken en toegevoegde waarde.

Presentatie 3: BIZBOK® en GEA®, een natuurlijke verbintenis.
BIZBOK gaat over Business Architectuur, GEA over Enterprise Architectuur. Vakgebieden die veel met elkaar te maken hebben, standaarden die deels over hetzelfde gaan. Hoe verhouden die twee zich tot elkaar? Wat zijn de verschillen, wat zijn de overeenkomsten, en waarin versterken ze elkaar? Dat zijn de vragen die Alcedo en Roel aan de orde laten komen in deze presentatie, gelardeerd met voorbeelden uit de praktijk.

Inschrijven
In geval van interesse in deze sessie kunt u zich aanmelden via roel.wagter@solventa.nl. Deze keer hebben we slechts voor 40 deelnemers ruimte. Wees er dus snel bij. We zien uw aanmelding graag tegemoet.


LinkedIn groep GEA
Er is een GEA groep actief op LinkedIn. Deze groep is actief onder de naam GEA: General Enterprise Architecting. In deze groep wordt de laatste informatie over GEA gedeeld en worden interessante discussies gevoerd. We verwelkomen u graag in deze groep. https://www.linkedin.com/groups/8194753
 
Sprekers:

 
Alcedo Coenen MA is ruim 20 jaar werkzaam als Business en Enterprise Architect in veelal de financiële en publieke sector. Hij is gecertificeerd TOGAF, Archimate en CBA Architect. Als bestuurslid van het NAF, als lid van The Open Group en als lid van de Business Architecture Guild is hij een pleitbezorger voor kennisuitwisseling en draagt hij graag zijn steentje bij aan de ontwikkelingen in het vakgebied. Speciale aandacht heeft hij voor innovaties en digitalisering, zero-code applicatie-ontwikkeling en business rule management.


Dr. Roel Wagter is promotor Antwerp Management School, co-promotor Radboud University Nijmegen, docent Master class Enterprise Architecture bij het NAF, voorzitter van de Stichting Groeiplatform GEA  en verkreeg zijn PhD bij de Radboud University Nijmegen op het gebied van  enterprise architecture. He is de founding father van DYA® and GEA®. In 2007/2016 publiceerde hij vele boeken, scientific papers en artikelen op het gebied van enterprise architecture. Naast zijn activiteiten op het gebied van research en onderwijs voert hij opdrachten uit in de publieke en private sector op het gebied van enterprise architecture en organisatiebesturing.

Drs. Rob Stovers (dagvoorzitter): is een ervaren enterprise- en informatiearchitect en docent bij Solventa Academy. Hij heeft in diverse overheidsorganisaties (ministeries, uitvoeringsorganisaties, lokale overheid) de functie van architect vervuld en is momenteel werkzaam bij Post NL met de opdracht de architectuurfunctie op een hoger niveau te brengen. Rob is lid van het kernteam GEA en bestuurslid van de Stichting Groeiplatform GEA en medeauteur van een 6-tal GEA-publicaties.Presentaties GEA meeting 22 maart 2017 beschikbaar
De presentaties van de GEA meeting van 22 maart 2017 zijn beschikbaar via http://www.groeiplatformgea.nl/default.asp?id=...
Meer...
 


Uitnodiging GEA Sessie woensdag 22 maart 2017
Uitnodiging GEA Sessie Woensdag 22 maart 2017   ‘GEA® en BIZBOK® een gouden koppel?&rsqu...
Meer...
 


Presentaties GEA meeting 7 december beschikbaar
De presentatires van de GEA meeting van 7 december 2016 kunt u downloaden via: http://www.groeiplatformgea.nl/default.as...
Meer...
 


Nieuwsarchief