GEA Kop


groeiplatformgea.nl > Nieuws

Welkom
GEA opleidingen
GEA studiebegeleiding
GEA boek: Enterprise Coherence Governance
GEA proefschrift
GEA boek: Sturen op samenhang op basis van GEA
Visie
Organisatie
GEA resultaten 2017
GEA resultaten 2016
GEA resultaten 2015
GEA resultaten 2014
GEA resultaten 2013
GEA resultaten 2012
GEA resultaten 2011
GEA resultaten 2010
GEA resultaten 2009
GEA resultaten 2008
GEA resultaten 2007
Links
GEA extranet
ContactUitnodiging GEA-meeting 15 juni 2016

9-5-2016

 ‘Meer waarde in ketensamenwerking’

Wat: GEA sessie
Waar: Ringwade1, Nieuwegein (A-toren Ordina, Ruimte A11.6)
Wanneer: 15 juni 2016, ontvangst 13.00 uur, start 13.30 uur, einde 17.00 uur

In deze GEA-sessie gaan we in op het belangrijke thema ‘ketensamenwerking’. Wat zijn de nieuwe principes die we moeten toepassen c.q. bestaande die we moeten loslaten om tot meer waarde van ketensamenwerking te komen? Worden deze nieuwe principes gestaafd door praktijkervaringen? Hoe wordt in ketensamenwerking gestuurd op samenhang? Volgend op de behandeling van deze vragen wordt deze middag een assessment toegelicht en vervolgens live uitgevoerd bij een ketenpartij. Met behulp van een web-enabled tool, in nauwe samenwerking ontwikkeld door de Stichting Groeiplatform GEA en Smart Improvements, wordt een grondig inzicht verkregen in de status van 7 belangrijke samenwerkingsaspecten.
Tot slot bestaan er deze middag de nodige mogelijkheden om te netwerken.

GEA staat voor ‘General Enterprise Architecting’. Vanwege het open karakter van het GEA-platform zijn de GEA sessies voor iedereen toegankelijk. In dit kader nodigen we u dan ook graag uit voor de GEA sessie van woensdag 15 juni 2016.
Tijdstip Onderwerp
13.00 uur - 13.30 uur Ontvangst en opening
Drs. Rob Stovers (dagvoorzitter)
13.30 uur - 14.30 uur Nieuwe principes ketensamenwerking
Prof. dr. Teun Hardjono en Drs. Rik Spann
14.30 uur - 15.00 uur Sturen op samenhang in ketensamenwerking
Dr. Roel Wagter
15.00 uur - 15.15 uur Pauze

15.15 uur - 16.15 uur Hands on: casus assessment ketensamenwerking
André Boudestijn MBA en Erik Eversteyn
16.15 uur - 17.00 uur Evaluatie en netwerken


Nieuwe principes ketensamenwerking
De organisatieprincipes van de 20e eeuw hebben hun houdbaarheidsdatum inmiddels wel overschreden, gereflecteerd in tal van verhalen over fundamentele transities in het organisatiedenken. Essentieel hierin is een holistische kijk op de verbinding tussen rationele en irrationele aspecten van ketensamenwerking. Muziek kan ons hierbij veel leren. We zullen een inkijk geven in wat wij denken dat de nieuwe organisatieprincipes zijn en die rijkelijk illustreren met voorbeelden uit de muziek. Teun Hardjono zal de nieuwe organisatieprincipes toelichten, musicus Rik Spann illustreert dit met voorbeelden uit de muziek.


Sturen op samenhang in ketensamenwerking

Hoe landen nu de door Hardjono gepresenteerde principes in een enterprise architectuur benadering waarin ‘sturen op samenhang’ centraal staat? Hoe beïnvloeden deze nieuwe principes de richtinggevende kaders van andere belangrijke invalshoeken waarop gestuurd wordt? Worden deze principes gestaafd door praktijkervaringen? Roel Wagter gaat in op deze vragen door de ketensamenwerking als ‘enterprise’ te beschouwen, van hieruit de relaties met de ketenpartners te duiden en te komen tot een aantal conclusies/aanbevelingen.


Hands on: casus assessment ketensamenwerking
Een aantal deelnemers voert deze middag een assessment uit bij een ketenpartij met behulp van een web-enabled tool. Deze tool is in nauwe samenwerking door de Stichting Groeiplatform GEA en Smart Improvements ontwikkeld. André Boudestijn geeft een inleiding op ‘contractuele samenwerking’ en de werking van de tool. Na het door de deelnemers uitgevoerde assessment, geeft Erik Eversteyn een toelichting op de verkregen resultaten op 7 belangrijke aspecten van samenwerking en mogelijke interventies ter verbetering van de samenwerking.


Inschrijven
In geval van interesse in deze sessie kunt u zich aanmelden via roel.wagter@solventa.nl. We zien uw aanmelding graag tegemoet.


LinkedIn groep GEA
Er is een GEA groep actief op LinkedIn. Deze groep is actief onder de naam GEA: General Enterprise Architecting. In deze groep wordt de laatste informatie over GEA gedeeld en worden interessante discussies gevoerd. We verwelkomen u graag in deze groep.

 

Bio Prof. dr. Teun Hardjono: Teun Hardjono, auteur van verschillende boeken, waaronder over ketensamenwerking. Hij startte zijn carrière bij Berenschot en was van 1997 tot 2015 hoogleraar kwaliteitsmanagement en certificatie aan de RSM Erasmus University in Rotterdam. Hij is als eerste Nederlander gevraagd toe te treden tot de International Academy for Quality en nam in 2007 samen met de NNK het initiatief tot de oprichting van de Dutch Academy for Quality. Hij was fellow van het Wetenschappelijk bureau van het CDA en zit voor die partij in de Gemeenteraad van Gouda. Momenteel is hij voorzitter van de stichting de Goudse School die zich bezighoudt met de huidige maatschappelijke ontwikkelingen en organisatievraagstukken die daarmee samenhangen.


Bio Drs. Rik Spann: Rik Spann studeerde Musicologie, (muziek)Psychologie en Algemene Letteren aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In totaal stond hij in meer dan 10 landen ruim 1500 keer op een podium of voor een groep. Zijn specialisme: innovatie, leiderschap en nieuwe business perspectieven via live popmuziek. De inzichten en oefeningen zijn afkomstig uit de managementleer, (sport)psychologie, bedrijfskunde en cultuurfilosofie. Hij combineert al deze vaardigheden en inzichten in zijn bedrijf / programma Get Up & Rock.

Bio Dr. Roel Wagter: Roel Wagter is management consultant, partner Solventa, promotor Antwerp Management School, co-promotor Radboud University Nijmegen, docent masterclass enterprise architecture bij het Nederlands Architectuur Forum en promoveerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het gebied van Enterprise Architecture. Hij heeft vele directie, management- en adviesfuncties uitgevoerd waarin hij meer dan 30 jaar ervaring heeft opgedaan op het gebied van business and IT alignment. Deze ervaring vormt de basis voor zijn ideeën op het gebied van enterprise architecture, waaronder de inzet van dit vakgebied in de wereld van mergers & acquisitions. Hij is de founding father en eerste auteur van de internationaal bekende methode Dya® (Dynamic Enterprise Architecture). Begin 2006 nam hij het initiatief tot en werd verantwoordelijk voor het innovatieprogramma “General Enterprise Architecturing” (GEA). In 2007/2016 publiceerde hij ca. veertig boeken / wetenschappelijkepapers, artikelen vakbladen op het gebied van enterprise architecture. Hij richtte in het kader van dit innovatieprogramma een groeiplatform op. Hieraan nemen ca. 20 grote organisaties deel vanuit de overheid, bedrijfsleven en wetenschappelijke wereld (www.groeiplatformgea.nl).

Bio Drs. André Boudestijn: André Boudestijn is ondernemer, consultant en projectmanager. Hij wordt gedreven door nieuwe ontwikkelingen en toepassingen en deze te laten werken. Het bedenken en implementeren van nieuwe business concepten en technologieën loopt als een rode draad door zijn carrière. Zo is hij verantwoordelijk geweest voor de start en groei van diverse nieuwe consultancy en beheer initiatieven; heeft hij de in-gebruik-name van verschillende nieuwe technologieën gecoördineerd; en heeft hij nieuwe business concepten onderzocht en beoordeeld. Sinds zijn afstuderen aan de TU-Delft in 1986 is André werkzaam in de automatisering en is hij werkzaam geweest van programmeur tot programma manager, en van business developer tot directeur van een projectmanagement en consultancy bedrijf. In 2005 heeft André met drie partners het management & consultancy bedrijf PMtD (‘People Make the Difference’) opgericht met dienstverlening gericht op Agile, Online en Samenwerking. In 2015 is hij gestart met een eigen consultancy bedrijf Boudie Business en is hij als mede-oprichter betrokken bij nieuwe initiatieven als Smart Improvements, gericht op het verbeteren van de samenwerking tussen twee contractpartijen.

Bio Erik Eversteyn: Erik Eversteyn, medeoprichter en implementatiemanager bij Smart Improvements. Samenwerken heeft hij geleerd bij organisaties als BSO, The Vision Web en PMtD. Organisaties waar samenwerken de meest cruciale waarde is om succesvol te kunnen zijn binnen teams, projecten en met zakelijke partners, leveranciers en klanten. Smart Improvements is ontstaan als logische vervolgstap. Samenwerkingen heeft hij in vele vormen geleid, begeleid en ervaren, het is de basis voor ontwikkeling en innovatie. In de praktijk blijkt het nog steeds lastig voor organisaties om een effectieve samenwerking te creëren. Het is de drive van Smart Improvements om zakelijke samenwerkingen te helpen verbeteren.

 Presentaties GEA meeting 22 maart 2017 beschikbaar
De presentaties van de GEA meeting van 22 maart 2017 zijn beschikbaar via http://www.groeiplatformgea.nl/default.asp?id=...
Meer...
 


Uitnodiging GEA Sessie woensdag 22 maart 2017
Uitnodiging GEA Sessie Woensdag 22 maart 2017   ‘GEA® en BIZBOK® een gouden koppel?&rsqu...
Meer...
 


Presentaties GEA meeting 7 december beschikbaar
De presentatires van de GEA meeting van 7 december 2016 kunt u downloaden via: http://www.groeiplatformgea.nl/default.as...
Meer...
 


Nieuwsarchief