GEA Kop


groeiplatformgea.nl > Nieuws

Welkom
GEA opleidingen
GEA studiebegeleiding
GEA boek: Enterprise Coherence Governance
GEA proefschrift
GEA boek: Sturen op samenhang op basis van GEA
Visie
Organisatie
GEA resultaten 2017
GEA resultaten 2016
GEA resultaten 2015
GEA resultaten 2014
GEA resultaten 2013
GEA resultaten 2012
GEA resultaten 2011
GEA resultaten 2010
GEA resultaten 2009
GEA resultaten 2008
GEA resultaten 2007
Links
GEA extranet
ContactUitnodiging GEA-sessie woensdag 10 december 2014

31-10-2014


Uitnodiging GEA Sessie
Woensdag 10 december 2014

 

GEA: Hét stuurinstrument waardoor architectuur waarde toevoegt
Wat: GEA sessie
Waar: Ringwade1, Nieuwegein (A-toren Ordina, Ruimte A11.6)
Wanneer: 10 december 2014, ontvangst 13.00 uur, start 13.30 uur, einde 17.00 uur.
Wie: Hans Mulder, Tinus de Gouw, Roel Wagter

 

Als het onderzoek van de Commissie Elias iets heeft aangetoond, dan is het wel dat 'sturen op samenhang' tegenwoordig geen luxe is, maar bittere noodzaak. Dat dit niet alleen geldt voor overheid, maar ook voor bedrijfsleven moge duidelijk zijn. Tijdens deze tweede GEA-sessie gaan we in op het onderzoek van de Tijdelijke Commissie ICT en leggen we een relatie met GEA.

GEA staat voor ‘General Enterprise Architecting’. Om het open karakter van GEA verder vorm te geven is besloten de GEA sessies voor iedereen toegankelijk te maken. In dit kader nodigen we u dan ook graag uit voor de GEA sessie van woensdag 10 december 2014. Tijdens deze sessie delen een aantal boeiende sprekers hun praktijkervaringen.

Tijdens deze sessie staan 3 onderwerpen centraal:

 


Sprekers GEA-sessie


Prof.dr.ing. Hans Mulder
Hans Mulder zal ingaan op het onderzoek van de tweede kamer (Tijdelijke Commissie ICT) en de waarde en het succes van "Grote ICT-projecten". Hans Mulder is verbonden aan de Universiteit Antwerpen, departement Beleidsinformatica, Antwerp Management School, de Nederlandse Politieacademie en hij is European research director van de Standish Group in Boston. Hans houdt zich daarnaast als mediator, bindend adviseur, arbiter en gerechtelijk deskundige frequent bezig met ICT-geschillen. Vanuit bovenstaande functies is Hans gevraagd te verschijnen op de hoorzitting van de commissie ICT, die onder leiding stond van tweede kamerlid Ton Elias. De hoorzitting kan bekeken worden op: http://youtu.be/NY3-YHeBARM


Drs. Tinus de Gouw
Tinus de Gouw geeft deze middag een uiteenzetting over de denkwijze, werkwijze, nut en meerwaarde van GEA.
Deze aanpak gaat uit van de geformuleerde missie, visie, kernwaarden, doelen en strategie van een organisatie (zingeving) en een daarvoor benodigde bestuurlijke samenhang op alle onderdelen (vormgeving), met als doel de visie en doelen optimaal realiseren. Deze samenhang wordt doorvertaald naar alle onderliggende niveau’s van inrichting en realisatie. Deze geëxpliciteerde samenhang van de organisatie wordt vervolgens gebruikt om integrale oplossingen te ontwikkelen voor bedrijfsvraagstukken. Dit resulteet in consistente en samenhangende oplossingen op alle niveaus van vormgeving die een veel betere ‘fit’ hebben met het grotere geheel van de organisatie.Sturen op resultaat en beoogd effect (outcome) staan in GEA centraal en omvat veel meer dan sturen op output.


Dr. Roel Wagter, Groeiplatform GEA
Roel Wagter, Associate partner bij IT-eye en gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het gebied van Enterprise Architecture is voorzitter van de Stichting Groeiplatform GEA. Tijdens deze sessie presenteert Roel een GEA-casus. De casus betreft een uitvoeringsorgaan van de overheid waar mede door falende prestaties van externe leveranciers de uitvoering ‘out of control’ geraakt was. Het bestaansrecht van deze organisatie stond op de tocht als gevolg van dreigende sancties uit Brussel en de situatie had inmiddels geleid tot 2e kamer vragen. Door toepassing van ‘sturen op samenhang’ is deze organisatie er in geslaagd om binnen één jaar tijd weer volledig ‘in control’ te geraken. Tevens wordt in deze presentatie verband gelegd met de eerdere presentaties van deze middag.

Inschrijven
In geval van interesse in deze sessie kunt u zich aanmelden via roel.wagter@it-eye.nl. We zien uw aanmelding graag tegemoet.
 


GEA Linkedin Group
Sinds deze week is er een GEA groep actief op linkedin. Deze groep is actief onder de naam GEA: General Enterprise Architecting. In deze groep wordt de laatste informatie over GEA gedeeld en worden interessante discussies gevoerd. We verwelkomen u graag in deze groep.

 

 

Unsubscribe - Edit your subscription

info@it-eye.nl
 Presentaties GEA meeting 22 maart 2017 beschikbaar
De presentaties van de GEA meeting van 22 maart 2017 zijn beschikbaar via http://www.groeiplatformgea.nl/default.asp?id=...
Meer...
 


Uitnodiging GEA Sessie woensdag 22 maart 2017
Uitnodiging GEA Sessie Woensdag 22 maart 2017   ‘GEA® en BIZBOK® een gouden koppel?&rsqu...
Meer...
 


Presentaties GEA meeting 7 december beschikbaar
De presentatires van de GEA meeting van 7 december 2016 kunt u downloaden via: http://www.groeiplatformgea.nl/default.as...
Meer...
 


Nieuwsarchief